Ön nincs bejelentkezve
Bejelentkezés Regisztráció

AXL-30: Robusztus ventilátor, akkuról vagy hálózatról is működtethető

Az új HERMAN AXL-30 hordozható akkus ventilátor bizonyosan egy várt segítőtárs. Sok előnyt kínál és széleskörűen használható, különösen, ha állványzaton vagy beltérben dolgozik a forró nyári napokon. Olyan környezetben, ahol nem megfelelő a légkeringés, a ventilátor segít a zárt terek szellőztetésében. Az irritáló anyagokkal való munka során is javítja a légáramlást, de elősegítheti a festés utáni vakolat- vagy fal szárítását is.

A vakolatok és festékbevonatok szárítása vezeték nélküli ventilátorral számos előnnyel jár:

  • Gyorsabb száradási folyamat: a ventilátor képes javítani a helyiségben a levegő keringését, ami felgyorsítja a vakolatok és festékek száradását. Ez időt takarít meg, és lehetővé teszi az építési munkák gyorsabb befejezését.
  • Nedvességcsökkentés: a ventilátor segíti a levegőcserét a környező térrel, így eltávolítja a nedvességet a környezetből, amelyben a munkát végzik. Az alacsonyabb páratartalom biztosítja az anyag jobb tapadását a felülethez, és minimálisra csökkenti a penész kialakulásának kockázatát.
  • Egyenletes száradás: a ventilátor a légkeringés fokozásával és a nedvesség kiszellőztetésével a friss vakolatot vagy festéket tartalmazó területekről segít a száradás egyenletesebbé tételében.
  • Célzott szárítás: ha bizonyos területeket kell gyorsan szárítani - például ahol több vakolat vagy festék került felhordásra, vagy a helyiségek sarkaiban, ahol a légáramlás természetes módon kisebb - akkor ott helyezheti el a ventilátort, ahol szüksége van rá.

Mindezek az előnyök együttesen gyorsabbá, hatékonyabbá és jobb minőségűvé teszik a szárítási folyamatot, ami fontos az építési munkák sikeres befejezéséhez.

Vezérlőelemek és felszereltség

1. ábra. Az AXL-30 legfontosabb kényelmi elemei

1. ábra. Az AXL-30 legfontosabb kényelmi elemei

  • 1. Ventilátorlapát
  • 2. Fali kampó különböző munkaterületeken való használatra
  • 3. Háromfokozatú sebességszabályozó kapcsoló
  • 4. Állítható fej az optimális levegőirányításhoz
  • 5. Segédfogantyú
  • 6. Bővített tápellátási lehetőségek

Az AXL-30 ventilátor nem csak a teljesítmény fokozása és a kényelem tekintetében kiváló segítség a munkában, hanem a pihenéshez is alkalmas - használható a műhelyben, a medencében, a kertben vagy az irodában. Számos kényelmi elemmel rendelkezik és sok előnye van (1. ábra). Nézzük meg közelebbről a legfontosabbakat:

Ezt a berendezést a nagy teljesítményű és tartós motornak köszönhetően gyakorlatilag lehetetlen túlterhelni. Mindig a saját tempójában dolgozik, ezért élettartama csak a természetes elhasználódástól függ. Hacsak nem ejt egy idegen tárgyat a ventilátorlapát védőketrecébe, amely megkárosítja a propellert, ez a ventilátor túléli Önt . A motor nagyon csendes - bekapcsolt állapotban még a legnagyobb fordulatszámon is csak a légáram zúgását hallja.

Robusztus, rendkívül ütésálló, merev vázzal ellátott konstrukciója még zord körülmények között is minimálisra csökkenti a sérülés kockázatát.

A könnyű hordozhatóságot biztosító beépített fogantyú ergonomikusan van kialakítva, és úgy tervezték, hogy a ventilátor súlypontja ideális helyen legyen a kényelmes hordozás érdekében. Egy kézzel egy pillanat alatt oda teszi a ventilátort, ahol éppen szüksége van rá.

A védőketrecben elhelyezett 230mm átmérőjű ventilátorlapát az egyik legnagyobb a kategóriájában. Az aerodinamikusan kialakított lapátok segítségével akár 10,3 m/s légáramlási sebességet is biztosít (csúcssebességnél, 2. ábra A).

A légáramlás irányának beállítása – a védőketrec dőlésszögének függőleges irányú beállítása egy csukló segítségével tizenhét pozícióban (2. ábra B) 225 fokos tartományban. A beállított pozíciót nem szükséges semmilyen kiegészítő művelettel rögzíteni - a ketrec a beállított pozícióban marad.

2. ábra. A légáramlás sebessége (A), légáramlás irányának beállítási lehetősége (B)

2. ábra. A légáramlás sebessége (A), légáramlás irányának beállítási lehetősége (B)

Kettős tápellátási lehetőség és két USB port

A 18 V-os akkumulátor (nem tartozék) csatlakoztatásának köszönhetően a ventilátor hálózati csatlakozás nélküli helyeken is használható, ami növeli a munkahelyi kényelmet és mobilitást (3. ábra). Az 5Ah-s akkumulátor egyetlen feltöltéssel akár 5 óra folyamatos működést tesz lehetővé. Ezenkívül az akkumulátor kompatibilitásának köszönhetően a ventilátor a flexibilis 18V-os HERMAN AKU kéziszerszám program egyik eleme.

3. ábra. Az AXL-30 tápellátási lehetőségei: adapter használata (A), HERMAN akkumulátor használata (B), külső eszközök töltése (C)

3. ábra. Az AXL-30 tápellátási lehetőségei: adapter használata (A), HERMAN akkumulátor használata (B), külső eszközök töltése (C)

Előnye továbbá, hogy a csomagban található adapter segítségével 220V - 240V-os váltakozó áramú hálózatról is táplálható. Bár a ventilátort vezeték nélküli működésre tervezték, van lehetőség hálózati áramra csatlakoztatni, abban az esetben, ha az akkumulátor lemerült, vagy ha van a közelben stabil áramforrás.

Ilyen elektromos táplálással a ventilátor gyakorlatilag folyamatosan működtethető. Ezenkívül segíthet a telefonja, vagy más USB-port segítségével tölthető kis eszközök áramellátásánál.

A beépített háromállású fordulatszám-kapcsoló lehetővé teszi a három sebességi szint egyikének kiválasztását: 1600 / 1750 / 1900 fordulat/perc.

A flexibilis elhelyezhetőség szintén kulcsfontosságú jellemzője a ventilátornak. Többféle lehetőség van - a ventilátor vízszintes talapzatra helyezése, falra történő fix rögzítés két rögzítési pont segtségével (4. ábra A) vagy fémhorgokkal történő felakasztás (4. ábra B).

Így a ventilátor könnyen elhelyezhető a térben úgy, hogy maximális légáramot biztosítson ott, ahol a legnagyobb szükség van rá.

4. ábra. A HERMAN AXL-30 felszerelve a falra (A), kampók segítségével felakasztva (B)

4. ábra. A HERMAN AXL-30 felszerelve a falra (A), kampók segítségével felakasztva (B)

Zárszó

Az akkus ventilátor a kényelem és a hatékonyság új szintjét hozza el az építkezési környezetbe. A hálózati tápellátási lehetőség, az akkumulátorról történő működtetés, valamint a rugalmas elhelyezési lehetőségek nélkülözhetetlen eszközzé teszik minden olyan építőmunkás számára, aki ügyel a kényelmére és a produktivitásra.

Összehasonlítás a legközelebbi versenytársakkal *

Márka Modell Akku
feszültsége
[V]
Hállózati táplálás
lehetősége
220 V
Dönthetési
lehetőség
[°]
USB port Üresjérati fordulatszám
1.fokozat
[/min]
Üresjérati fordulatszám
2.fokozat
[/min]
Üresjérati fordulatszám
3.fokozat
[/min]
Légáram
sebessége max.
[m/s]
Súly
[kg]
Herman Herman AXL-30 18 igen 225 2x 1600 1750 1900 10,3 3,2
Makita Makita DCF203Z 14,4
18
igen 135 nincs
megadva
nincs
megadva
nincs
megadva
nincs
megadva
nincs
megadva
1,9
DeWalt DeWalt DCE512N 18 nincs
megadva
180 nincs
megadva
nincs
megadva
nincs
megadva
nincs
megadva
nincs
megadva
3,1
Milwaukee Milwaukee M18™ 18 igen nincs
megadva
nincs
megadva
nincs
megadva
nincs
megadva
nincs
megadva
nincs
megadva
nincs
megadva
Metabo Metabo AV 18 18 nincs
megadva
nincs
megadva
nincs
megadva
nincs
megadva
nincs
megadva
nincs
megadva
3,8 1,8
Flex Flex FLEX CF 18 igen 180 nincs
megadva
nincs
megadva
nincs
megadva
nincs
megadva
nincs
megadva
2,5

 

* A konkurens termékek műszaki adatait nyilvánosan elérhető forrásokból szereztük be 2024 áprilisában, és nem vállalunk felelősséget azok pontosságáért.

Kulcsszavak: AXL-30 ventilátor, akkus ventilátor, ipari ventilátor, levegő keringetése, vakolatszárítás, festékszárítás, kettős tápellátás

Zdroje:
A HERMAN cég belső műszaki és oktató dokumentációi


Szerezzen egy 4.000 Ft értékű kupont egyszerűen:

1. Értékelje a cikket
Értékelés hozzáadása

2. Válaszoljon helyesen a kvíz kérdésekre
Indítsa el a kvízt

Cikkek recenzió

    Ezt a cikket még senki nem értékelte. Legyél az első!

Következő cikk

Milyen tipusú ütvefúrásra van szüksége?

A fúrógép fő feladata a fúrás. Valószínűleg el tudja képzelni, hogyan működik. A tokmányba befogott fúrószár forog, az él forácsolja az anyagot, és a fúrószár átmérőjének megfelelő lyukat fúr. Ez az eljárás a puha anyagok fúrására szolgál. Ha azonban építőanyagba kell lyukat fúrni, például téglába, betonba vagy kőbe, akkor ütvefúrásra van szükségünk. Ennek oka, hogy a kemény anyagokat először össze kell törni, majd a fúrással el kell távolítani.

Válassza ki a saját országát
Válassza ki a országot, ahová a rendelés kézbesítését szeretné
×