Ön nincs bejelentkezve
Bejelentkezés Regisztráció

Az árukiszállítást magasabb szintre emeltük

A munka hatékonyságával szemben támasztott növekvő követelmények magukkal hozták a raktárterület és a munkafolyamatok optimalizálásának szükségességét az áruk csomagolása és kiszállítása területén. A több mint 1100 m² alapterületű gyártási és nyersanyag raktárunkhoz egy új, közel 2000 m² alapterületű késztermék- és áruraktár (1., 2. ábra) készült. Ez a korábbi, hosszú távon bérelt raktárhelyiséget váltotta fel, és lehetővé teszi számunkra a készletek optimálisabb és áttekinthetőbb tárolását.

1. ábra. A raktárcsarnok építés közben

1. ábra. A raktárcsarnok építés közben

2. ábra. A raktárcsarnok az építkezés befejezése után

2. ábra. A raktárcsarnok az építkezés befejezése után

Az új raktárcsarnok 2023 júliusában készült el és lett üzembe helyezve. Egy nagy alapterületű, modern csarnokról van szó, amelyet elsősorban az áruk tárolására, csomagolására és kezelésére terveztek. A raktár szekciókra van osztva, és modern állványrendszerrel van felszerelve (3., 4. ábra), amely alkalmas arra, hogy a raktárban a lehető leghatékonyabb áruforgalmat biztosítsa.

A csarnokban adminisztratív helyiségek és egy speciális terem is található, ahol a termékeket lézertechnológiával egyedi gyártási számmal látják el. Az elektromos szerszámok esetében a Herman cég teljesen mentesíti az ügyfelet attól, hogy nyilvántartást vezessen a szerszámok vásárlásáról és "bizonyítania" kelljen, hogy az elektromos kéziszerszámokra még jótállás vonatkozik. Ha a szerszámokat közvetlenül a központból vásárolja, a vásárlónak javítás esetén nem kell bemutatnia a garanciális igazolásokat, nyugtákat vagy számlákat, és a Herman cég ingyenesen átveszi minden szerszám garanciális nyilvántartását.

3. Ábra. A polcrendszer

3. ábra. A polcrendszer

4. ábra.  A cellás „kiszállitási“ raktár

4. ábra. A cellás „kiszállitási“ raktár

A cellás szerkezetű kiszállítási raktár, ahonnan az árukat elszállítják a vevőknek, egy földszinti és két emeleti szinttel rendelkezik, 10x10m alapterületű. Előkészítési, ellenőrzési, csomagolási és feladási részlegekre van osztva. A minőségért felelős vezető, Peter Halaj úr szerint a fő cél az volt, hogy a megrendeléseket könnyen, gyorsan és pontosan lehessen elküldeni az ügyfelek számára, a hibákat minimalizálva. Hozzáteszi: „A raktár szerkezeti elrendezése, a technológiai fejlesztés és a szoftveres támogatás az egyszerű kiszállitási folyamatot kell hogy szolgálja, a kettős ellenőrzés célja pedig az, hogy kiküszöböljük a hibákat a rendelések csomagolása során.“

A csomagolás utolsó szakaszában minden egyes tétel mérlegelésre kerül, és a megrendelésben szereplő összes tétel összsúlyát összehasonlítják az információs rendszerben tárolt adatokkal. Ha a súlykülönbség a megengedett tűréshatáron kívül esik, a kezelőt figyelmeztetik erre a tényre, és még egyszer ellenőrizni kell a rendelés teljességét, mivel valószínű, hogy az előkészítés során a tételeket felcserélték, vagy nem a megfelelő számú tétel került előkészítésre.

Néhány héten belül üzembe helyezünk egy kamerarendszert, amelly a kiszállítás előtt ellenőrzi az áruk csomagolását. Amennyiben egy megrendelésből hiányzó árura vonatkozó reklamáció érkezik, utólagosan elemezni tudjuk majd, hogy a hiányzó áru benne volt-e az adott szállítmányban vagy sem.

5. ábra. Szállítószalag - oldalnézet

5. ábra. Szállítószalag - oldalnézet

6. ábra. Szállítószalag - a kezelő irányából nézve

6. ábra. Szállítószalag - a kezelő irányából nézve

A szállítószalag (5., 6. ábra) és a felvonó szintén újdonság, ami megkönnyíti a kézzel végzett munkát, és egyúttal növeli a munka termelékenységét. Így sokkal nagyobb számú megrendelést tudunk rövidebb idő alatt kezelni, és a különösen forgalmas időszakokban is készen állunk a nagy terhelés kezelésére.

A modern technológia bevezetése a raktári folyamatok irányításába csaknem a felére csökkentette a rendelések előkészítéséhez szükséges időt.

Az ügyfelek elégedettsége nagyon fontos számunkra, ezért maximális erőfeszítést fejtünk ki, hogy ne csak minőségi termékeket kínáljunk profi szakembereknek, hasznos és tanulságos cikkekkel teli blogot vezessünk, hanem a lehető legkényelmesebb vásárlást biztosítva a megrendelt termékek gyors és megbízható szállítását is biztosítsuk. Keressük az új utakat, hogyan lehet a dolgokat jobban csinálni. Egy új raktárral és a továbbfejlesztett szolgáltatásokkal készen állunk arra, hogy még jobb élményt nyújtsunk Önnek, amikor a www.hermantools.hu webáruházunkban vásárol.

Time-lapse videó a Herman raktár építéséről (2022-2023)


Cikkek recenzió Értékelés hozzáadása

    Ezt a cikket még senki nem értékelte. Legyél az első!

Következő cikk

Milyen tipusú ütvefúrásra van szüksége?

A fúrógép fő feladata a fúrás. Valószínűleg el tudja képzelni, hogyan működik. A tokmányba befogott fúrószár forog, az él forácsolja az anyagot, és a fúrószár átmérőjének megfelelő lyukat fúr. Ez az eljárás a puha anyagok fúrására szolgál. Ha azonban építőanyagba kell lyukat fúrni, például téglába, betonba vagy kőbe, akkor ütvefúrásra van szükségünk. Ennek oka, hogy a kemény anyagokat először össze kell törni, majd a fúrással el kell távolítani.

Válassza ki a saját országát
Válassza ki a országot, ahová a rendelés kézbesítését szeretné